Germanto ežero pažintiniai takai

Pažintiniai takai
2018 - 2019 metais buvo atnaujintas Germanto kraštovaizdžio draustinis, jame įrengti nauji pažintiniai takai ir kitos smagios laisvalaikio veiklos. Sutvarkytame draustinyje lankytojai gali keliauti palei Ilgio ir Germanto ežerus pėsčiomis arba dviračiais dviem lygiagrečiai įrengtais takais, kurie sujungti žiedais.

Rytinėje Germanto ežero pakrantėje – informacinė erdvė, supažindinanti lankytojus su draustinyje esančiomis kraštovaizdžio vertybėmis. Kiek tolėliau, miške, įrengta apmąstymų aikštelė su lauko akmenų energetiniu labirintu, meditacijos nameliais, ugnies pojūčių vieta. Keliaudami nuo Germanto link Ilgio ežero, jaunieji gamtos mylėtojai gali išbandyti gamtos pažinimo įrenginius "Paukščio lizdas", "Vabalų viešbutis", "Medžių pažinimas", "Miško klasė" ir kitus.

Prie Germanto taip pat nutiestas pojūčių takas eiti basomis per pelkę, žvyrą, durpes, akmenis. Šios ir kitos įdomybės skirtos lankytojams pėsčiųjų ir dviračių takuose. Įrengti mediniai takai neįgaliesiems su patogiu privažiavimu prie vandens. Germanto ežero pakrantės sutvirtintos akmenimis ir žvyru, sutvarkytas šaltinėlis.

Valstybinis Germanto kraštovaizdžio draustinis, kurio plotas 924 hektarai, buvo įsteigtas beveik prieš 60 metų, vienas pirmųjų Lietuvoje. Šiame draustinyje driekiasi Vidurio Žemaičių aukštumoms būdingas kraštovaizdis su ežerų kompleksu. Į draustinio teritoriją patenka Džiuginėnų, Pagermantės, Lieplaukės miškai, taip pat Germanto, Ilgio, Durbino ežerai su Durbinio, Gėrupio, Stujų, Gelžupio upeliais.
Šaltinis: © VĮ Valstybinių miškų urėdijos Telšių regioninis padalinys

Aplankykite netoliese